Εργοστάσιο και Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις της KOLYMVARIAN EXPORTS βρίσκονται  στην περιοχή Βαμβακόπουλο Χανίων  και είναι χτισμένες με τα υψηλότερα στάνταρτς, ενσωματώνοντας την υψηλή τεχνολογία και τον τελειότερο μηχανολογικό εξοπλισμό. Η συνολική περιοχή των εγκαταστάσεων περικλείεται σε 2.500 τ.μ και περιλαμβάνει πολλαπλές εγκαταστάσεις και χώρους.
Μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές για πρότυπη αποθήκευση του ελαιολάδου .
Ένα σύγχρονο και πλήρες Χημείο για την ανάλυση δειγμάτων και την διαφύλαξη της άριστης ποιότητας προϊόντος.
Μια σύγχρονη υψηλής τεχνολογίας Γραμμής Παραγωγής ψυχρής έκθλιψης του ελαιολάδου.
Κτίριο για την τέλεια τυποποίηση και συσκευασία των τελικών προϊόντων.
Μετά την συλλογή του ελαιολάδου των συνεργατών παραγωγών ,το ελαιόλαδο φιλτράρεται κάτω από τις σωστές συνθήκες ψυχρής διαδικασίας και κατόπιν φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρι να εμφιαλωθεί ,τυποποιηθεί και εξαχθεί.
Το Κολυμβαριανό Χρυσάφι, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο εκτιμάται ιδιαίτερα για την τέλεια γεύση του .Το ελαιόλαδο μας χρησιμοποιείται ευρέως και είναι γνωστό από τα προιστορικά χρόνια. Στην Ελληνική Μυθολογία, η ελιά ήταν σύμβολο της Θεάς Αθηνάς , Θεά της Σοφίας. Σύμφωνα με τον Θρύλο όταν χτίστηκε η πόλη της Αθήνας -η πιο διάσημη πόλη της αρχαιότητας , ο Ποσειδώνας και η Αθηνά συναγωνίσθηκαν για την απόδοση του ονόματος στην πόλη αυτή προσφέροντας ο καθένας το πιο πολύτιμο δώρο. Ο Ποσειδώνας προσέφερε ένα άλογο ενώ η Αθηνά μια ελιά. Η Αθηνά κέρδισε έτσι την αποδοχή δίδοντας στην πόλη το όνομα της.
Το Κολυμβαριανό Χρυσάφι παράγεται από τις καλύτερες ποιότητες ελαιοδέντρων όπως και στα αρχαία χρόνια. Έτσι το Κολυμβαριανό Χρυσάφι είναι ένα από τα πιο αρωματικά και πλήρη λάδια που παράγονται στο νησί. Η οξύτητα του βρίσκεται μεταξύ 0 και 0.8 , ποιότητα που χαρακτηρίζει τα καλύτερα ελαιόλαδα διεθνώς.


 

 

[home]  [company]  [products]  [distribution]  [recipies]  [history]  [cretan diet]  [benefits]  [culture]  [contact]  [f.a.q.]