10 συμβουλές για σωστό
τηγάνισμα με ελαιόλαδο

 


1. Χρησιμοποιείτε πάντοτε άριστης ποιότητας τηγάνια.

2. Για το τηγάνισμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας 0 - 0,8.  Η αρχική ποιότητα του ελαιολάδου έχει μεγάλη σημασία για τη συμπεριφορά του στο τηγάνι και τη νοστιμιά των τηγανισμένων τροφών.

3. Ζεστένετε το ελαιόλαδο αργά και όχι απότομα. Ανεβάστε σταδιακά τη θερμοκρασία της κουζίνας σας από μέτρια σε υψηλή.

4. Τηγανίστε τις τροφές σε άφθονο ελαιόλαδο. Κατά προτίμηση τα ψάρια, το κρέας και τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται 2,5 εκατοστά κάτω από ελαιόλαδο.

5. Αν στη διάρκεια του τηγανίσματος διαπιστώσετε ότι χρειάζεται επιπλέον ελαιόλαδο, περιμένετε να ολοκληρωθεί το τηγάνισμα και κατόπιν αφαιρέστε την τροφή από το τηγάνι πριν προσθέσετε ελαιόλαδο. Περιμένετε μέχρι να πάρει τη σωστή θερμοκρασία για τηγάνισμα και συνεχίστε.

6. Αφαιρέστε τις τροφές από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα ή πιρούνα. Με τον τρόπο αυτό παίρνετε στεγνές τις τροφές από το τηγάνι.

7. Τοποθετήστε τις τροφές πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν το λάδι τους πριν τις σερβίρετε.

8. Καθαρίστε το ελαιόλαδο στο οποίο έχετε τηγανίσει τροφές που έχουν παναριστεί σε αλεύρι ρίχνοντας στο τηγάνι μια μικρή φέτα ψωμιού ή μια λεπτή φέτα λεμονιού ή ένα κομμάτι ωμής πατάτας.

9. Να χρησιμοποιείτε το λάδι του τηγανιού μέχρι 5-6 φορές. Μην τηγανίζετε όλες τις τροφές στο ίδιο λάδι.

10. Να θυμάστε: το ελαιόλαδο δεν είναι ακριβότερο από άλλα φυτικά λίπη. Χρειάζεστε πολύ λιγότερο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα σε σχέση με άλλα φυτικά λίπη. Εκτιμήστε τα πολλά γευστικά και διατροφικά πλεονεκτήματά του.


 
 
 
   

[home]  [company]  [products]  [distribution]  [recipies]  [history]  [cretan diet]  [benefits]  [culture]  [contact]  [f.a.q.]